Jan Boerop en Jelle van der Zee Holland HockeylandHet boek Holland Hockeyland van de vrienden Jelle van der Zee en Jan Boerop.
Het boek uit 1981, met instructies van Ties Kruize, is in z’n geheel te downloaden als PDF-bestand.

Geschiedenis wordt altijd pas achteraf geschreven. Dit geldt voor kunst, economie, politiek en zo is het eigenlijk ook voor hockey in Nederland. In het begin hadden onze hockeyende landgenoten er geen idee van dat ze met hun kromme stokken en een zachte sinaasappelbal historie maakten. Sterker nog, het had voor hun gevoel helemaal niets te betekenen, want internationaal werden ze als eigenzinnige zonderlingen beschouwd.

In 1981 werd in het Wagener Stadion het boek Holland Hockeyland (ISBN 90 10 04066 6) gepresenteerd. Auteurs Jelle van der Zee, oud-hockeyer en coach, public relations adviseur en bedenker van ‘De Spiegeltent’, en Jan Boerop, voormalig CIOS-trainer en oud-sportjournalist, kenden elkaar van het Utrechts Nieuwsblad. Ze hadden nog iets gemeen; beiden zijn geboren op 8 maart 1938.

Ontelbare uren besteedde het duo in hun vrije tijd aan het afnemen van interviews en het doorbladeren van fotoboeken van hockeyclubs, om niet eerder gedocumenteerd materiaal op papier vast te leggen. Op een typemachine, zonder internet als bron, in het glazen kantoor dat zich in het bos bij Van der Zee’s huis bevindt.

Downald Holland Hockeyland>> Klik hier en download Holland Hockeyland

Boek Holland Hockeyland